Nyheder

Har du svært ved at stå op?

Problemer med at stå op?

Mange oplever problemer med at stå op om morgenen, og det er helt normalt, men kan skabe problemer i dagligdagen. Måske overarbejder du får meget og kommer for sent i seng. Måske spiller du computer til langt ud på natten. Måske kommer du til at sove til middag og kan ikke falde i søvn om aftenen, så du bliver utroligt træt om morgenen. Eller måske har du bare svært ved at finde motivation til at stå op og tage i skole eller på arbejde tidligt om morgenen. Mange andre har det også som dig, og det kan være svært at komme igang når man først har snoozed mobilen én gang. Heldigvis er der flere forskellige ting du kan gøre, for at blive bedre til at stå op.

Tips til at stå op

– Læg telefonen i den anden ende af rummet. Det betyder både at du ikke ligger og kigger lige så meget på den om aftenen, og at du bliver nødt til at rejse dig op, for at slukke alarmen. Så snart du er oppe at stå, er det nemmere at motivere sig selv til at gå ud og børste tænder og komme igang med dagen, i stedet for at blive liggende i sengen.

– Drik et stort glas vand, så snart du vågner. Hvis du drikker vand, vågner din krop lige så stille. Du mister meget væske i løbet af natten, og det kan være vigtigt at holde sig hydreret. Hvis du har et glas vand ved siden af din seng når du går i seng, kan du drikke det som det første og føle dig lidt friskere.

– Skaf dig et smart vækkeur. Du kan finde et vækkeur på Wake-up light der kan gøre det rart for dig at stå op. Dette vækkeur har hele 7 forskellige lys indstillinger, og vil sørge for langsomt at imitere sollys, og gøre dit værelse lysere og lysere indtil du vågner. Det kan hjælpe især i vintermånederne når der er mørkt udenfor, og det er svært at komme op. Du kan også indstille den til at have forskellige naturlyde, der kan være beroligende og gøre oplevelsen rar for dig. Uret har nemlig en indbygget højtaler der gør, at det kan spille netop den lyd du helst vil have den til. Du kan også vælge forskellige farver det kan have, for at skabe humørlys på dit værelse. Så  kan du stå op på en rar måde præcis som du ønsker.

Se her: dingadget.dk