Nyheder

Giv dit barn modermælkserstatning hvis du ikke ammer

De fleste mødre vil gerne amme deres børn. At bære sit barn selv, at føde det selv og at amme det er en af de ur-instinkter, som de fleste kvinder har. Kvinder vil gerne selv, ligesom i gamle dage, da der ikke var alle mulige forskellige maskiner og præparater til at hjælpe børnene til verden. Dengang stolede man på at kroppen vidste hvad den skal og så tog man den derfra. I dag er der så mange ’hjælpemidler’ at kvinder har glemt deres egen instinktive kræfter og tror desværre at de ikke kan selv, men konstant skal have hjælp udefra til noget så naturligt som at føde og at amme.

Men hvis du ikke kan selv er der hjælp at hente

Men hvis du nu gerne vil, men du ikke kan fordi der er noget der går galt med amningen, så er der heldigvis råd at søge og hjælp at hente. Der findes forskellige slags modermælkserstatning som du kan give dit barn, så det kan blive mæt og vokse godt. Det meste af det kan købes i supermarkeder, men hvis du skal have noget til et barn, der er allergivenligt kan du købe det på apoteket. Det kan virke ret dyrt i forhold til hvis du ammer naturligt og din krop selv producerer mælken, men hvis du løber tør for mælk, hvis mælken ikke løber til eller du i en periode har svært ved at amme, så er denne løsning også fin. 

Modermælkserstatning måles op med vand og et bæger og rystes sammen i barnets sutteflaske. Vær altid opmærksom på at vandet har den rette temperatur, så barnet ikke brænder sig, når det skal drikke. Læs altid på æsken og de vejledende retningslinjer, inden du giver din baby noget. Hvis du er i tvivl kan du spørge din sygeplejerske. Der er også mange gode nærende stoffer i modermælkserstatning, da man har prøvet at producere mælken med så mange vitaminer og mineraler som muligt. Det er klart at det er sundere for baby at blive ammet af mor, men det andet er også et fint alternativt, som man har lavet så godt som muligt.

Bland det i maden

Du kan også blande det i maden og give det til barnet på den måde. Så når baby begynder at få grød og mos, kan du putte det sammen med mosen eller grøden, så det får en lidt federe konsistent og det kommer til at smage godt.