Nyheder

Find den bedste terapeut til dig

Den rigtige terapeut

Det er utroligt vigtigt at finde en terapeut som passer til dig. Det kan nemlig gøre en stor forskel på, hvor meget du får ud af det. Rigtig mange tager til terapi på et tidspunkt, fordi det kan hjælpe dig meget. Det kan være at du har problemer med en mental sygdom og går rundt og har det svært og ikke ved hvor du skal finde motivationen. Det kan også være at du har tvangstanker som du ikke kan få bøvl med. Det kan også være at du bare gerne vil lære dig selv lidt bedre at kende eller have en professionel at snakke med dine tanker og problemer om, fordi det kan hjælpe med at sætte alting i perspektiv. Mange prøver flere forskellige terapeuter før de finder den rigtige, fordi det er så vigtigt at det er en person der ved hvad de laver og som du klikker med. Derfor er der heller ingen skam i at skifte et par gange, hvis den første person du møder ikke lige passer til, hvad du gerne ville have. Det er vigtigere at du finder nogen som kan hjælpe dig, end at det går hurtigt. 

Hvordan finder du din terapeut?

– Du kan spørge en ven. Hvis du kender nogen der har været til terapi før, kan du spørge dem til råds om hvorvidt den person er god. Så kan du måske høre lidt om hvilken type de er, og finde ud af, om de er det du leder efter. Det er ikke sikkert at det der er godt for dem også er godt for dig, men det kan stadig give dig en idé om, hvilken retning du skal gå i.

– Undersøg på nettet. Du kan søge rundt på nettet for at tjekke hvad der er af muligheder. Det er også for mange vigtigt at det er nogen der ligger i nærheden af dig, så du ikke behøver rejse for langt. Ved at læse om dine muligheder, kan du også få et overblik.

– Få hjælp fra andre lister. Hvis du stadig er forvirret over hvad du skal vælge og ikke ved hvor du skal starte, kan du på De bedste terapeuter få en liste og et overblik over nogle af de bedste terapeuter. Så kan du vide lidt om hvad der er af forskellige muligheder omkring dig. Det kan hjælpe med at danne et overblik over hvad du kan vælge imellem.