Nyheder

Derfor flytter folk ud af byen

Selvom der er masser af fordele og gode ting ved at bo i en større by, så er der mindst lige så mange fordele ved at bo i mere landlige (klik her hvis vil læse mere om et Flyt på landet) eller provinsielle omgivelser, og derfor er der også en del folk, der efter få eller mange år vælger at rykke fra byen og ud i knap så storby-prægede omgivelser.

Det er bestemt ikke, fordi livet uden for storbyen nødvendigvis er ren idyl. Der kan også være masser af udfordringer her, men de vil være nogle andre udfordringer end dem, du møder i storbyen. Så for at finde ud af, hvor du vil finde størst lykke ved at bo, skal du naturligvis gøre op med dig selv, hvad det er for elementer, der bidrager til henholdsvis glæde og stress i din hverdag.

Er det at være tæt på lækre caféer og koncerter, eller er det at have adgang til smuk natur? Giver det dig lykke med en dyr adresse, der giver høj status og ligger centralt, eller giver dig dig større glæde med mere plads – enten rent fysisk eller i det økonomiske råderum?

Her får du i hvert fald et par af de grunde, der kan tælle for at flytte væk fra storbyen. Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, ja så har du måske noget tilfælles med dem, der vælger at flytte ud fra storbyen.

Træt af larm og forurening?

Storbyen er ikke specielt sund for os mennesker at leve i – eksempelvis er der langt mere biludstødning og støv fra for eksempel vejarbejde, når du bevæger dig rundt i Københavns gader end når du befinder dig på en stille villavej i provinsen eller på en gård på landet.

Især for vores børn har det en betydning for det fysiske helbred at have mulighed for at indånde frisk luft hver dag og at have adgang til natur, som vi kan lege i. Det har i øvrigt ikke kun positiv effekt for os fysisk, men også psykisk.

Vil du gerne ned i tempo?

Tempoet i provinsen og ikke mindst på landet er noget helt andet, og for nogle mennesker er dette noget af det skønneste. For andre derimod kan det virke alt for kedeligt når alt ikke foregår i højeste gear.

På landet og i provinsen er der nemlig ikke den samme stress og jag, som man oplever i byerne, hvor folk haster fra det ene gøremål til det andet. Ved at flytte væk fra storbyen kommer du altså ned i tempo. Og det er ikke bare rart – det er også sundt for dit psykiske ve og vel.